Eurooppa – oma maanosamme

Eurooppa on kooltaan toiseksi pienin maanosa. Kuitenkin Euroopassa asuu toiseksi eniten ihmisiä kaikista maanosista. Eurooppaan kuuluu yli 40 valtiota. Eurooppa on kokonaan pohjoisella pallonpuoliskolla. Se sijaitsee Aasian kanssa yhteisellä mantereella , josta käytetään nimeä Euraasia. Eurooppaa ympäröivät Jäämeri, Atlantin valtameri ja Välimeri.

Eurooppa on suurelta osin tasaista alankoa. Suurimmassa osassa Eurooppaa on lauhkea ilmasto, viljelykelpoinen maaperä ja runsaasti luonnonvaroja. Tuottoisa maatalous ja korkeatasoinen teollisuus antavat toimeentulon monille eurooppalaisille. Euroopassa on viisi ilmastoaluetta: meri-ilmasto, mannerilmasto, väli-ilmasto, kylmä ilmasto ja välimeren ilmasto. Muistatko, mihin ilmastoalueeseen Espanja kuuluu?

Euroopan kasvillisuusalueita on nahkealehtinen kasvillisuus, lehtimetsä, tundra, aro ja havumetsävyöhyke. Havumetsävyöhyke on Euroopan laajin yhtenäinen metsäalue. Suurin osa Euroopan ihmisistä asuu kaupungeissa. Euroopassa puhutaan kymmeniä eri kieliä ja harjoitetaan monia eri uskontoja. Kristinusko on Euroopan pääuskonto. Euroopassa on vallalla länsimainen kulttuuri. Tiedätkö, mitä länsimainen kulttuuri kuuluu?

Lähde: Biologia ja maantieto: Jäljillä 5 s. 111-131. 2008. Helsinki: Tammi.

Mainokset

Tietoja eurooppa5a

Euroopan valtioiden esittelyä.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s