Kreikka

Tervetuloa Kreikkaan! ^-^

 

Kreikka on tuttu historiastaan. Kreikan pääkaupunki on: Ateena. Kreikan virallinen kieli on kreikka.

Kreikka on pinta-alaltaan 131 957 km. Kreikan pinta-ala on maailman 94 suurin. Kreikan asukasluku on tällä hetkellä: 10 737 428. Kreikassa hallitsee presidentti. Presidentin nimi on: Karolos Papulias. Kreikassa asiat periaattessa hoitaa pääministeri: Georgios Andreas Papandreu. Kreikan raha yksikkö on: euro, niin kuin esim. espanjassa, suomessa ja virossa.  Kreikan  kansallislaulu on: Imnos pros Eleftherian. Kreikassa voi nähdä tuhansia vuosia vanhojen linnojen raunioita. Kreikan ansiosta maailmassa on demokratiaa. Demokratia keksittiin Ateenassa yli 2000 vuotta sitten. Kreikan valtiomuoto on: Tasavalta. Kreikka on vuoristoinen maa Balkanin niemimaan eteläosassa Etelä- Euroopassa.

Kreikan historiaa (Antiikin Kreikka):

Tarut ja Jumalat olivat kreikkalaisille tärkeitä. Kreikkalaiset jumalat olivat: Zeus (ylijumala ja ukkosen jumala), Hera (avioliiton yli jumala), Poseidon (Meren jumala), Pallas Athene (tieteen ja kulttuurin jumalatar, sekä Ateenan suojelus jumalatar), Hermes (jumalien siivekäs sanansaattaja), Hades (Manalan herra, rikkauden jumala), Dionysos (viinin, maanviljelyn ja hedelmällisyyden jumala), Artemis (metsästyksen jumalatar), Apollon (ennustuksen, lääkintätaidon, runouden ja musiikin jumala) ja Afrodite (rakkauden jumalatar). Kreikkalaiset perivät aikaisemmin Kreikan alueella  asuneiden ihmisten korkean kulttuurin. Silti he ansaitsevat maineensa länsimaisen sivistyksen lähteenä, sillä he jatkoivat kehitystä ja levittivät hengen elämän saavutuksiaan laajalle muiden kansojen pariin. Matkailijat törmäävät joka puolella nimenomaan Kreikkalaisen historian muistomerkkeihin. Nykyaikaan asti säilyneet vanhimpien kaupunkien jäännökset ovat raunioina mutta niistä näkee edelleen, millaisia ne loistonsa aikaan olivat ja miten niitä oli koristeltu. Myös urheilu saa kiittää Kreikkalaisia Paljosta. Ensimmäiset antiikin olympialaiset pidettiin Kreikassa vuonna: 776 eaa., ja niitä järjestettiin yli tuhat vuotta aina neljän  vuoden välein. Mukana oli useita samoja lajeja kuin nykyisinkin. Ensimmäiset nykyaikaiset olympialaiset pidettiin pitkän tauon jälkeen Ateenassa vuonna: 1896 myös maratonjuoksu.

Nyky-Kreikan ruuat:

Kreikan ruoka on erittäin monipuolista. Ruuan laitossa käytetään aina Kreikkalaista neitsytoliiviöljyä. Tomaatit, munakoisot, okrat, perunat, sipulit ja pavut ovat tärkeimmät kasvikset Kreikkalaisessa keittiössä. Lampaan, sian, kanan ja naudan lihaa käytetään liha ruuissa eniten.

Kreikan kasvillisuus ja ilmasto:

Kreikassa on tuplasti enemmän kasvilajeja kuin 3 kertaa suuremmalla suomella. Kreikan saarilla luonto on erittäin monipuolista ja vaihtelevaa. Tyypillinen Välimeren kasvillisuus alue on hasllitsevaa. Alkuperäinen kasvillisuus on ollut laajilla alueilla metsää. Tuhansia vuosia jatkunut raivaus, metsänhakkuu ja vuohien laidunnus on johtanut siihen, että nykyään vian 20% Kreikan pinta-alasta on metsää. Suurin osa metsissä kasvaa maan pohjoisissa ja Pindosvuoristolla. Havupuita kasvaa myös korkeilla alueilla. Alenpana rinteillä kasvaa lehti puita, kuten kastannoita ja tammia sekä peukemäntyjä ja pyökkejä. Mutta jotkut Kreikan alueet ovat olleet täysin puuttomia. Kreikassa vallitsee Välimeren ilmasto.

Me haastattelimme Karolos Papouliasta hän on Kreikan presidentti.

Lähteet: www.lansipuistonkoulu.kokkola.fi/yläaste/8atk1/kreikka.htm#2,3

Tekijät: Inka ja Iina

Mainokset

18 vastausta artikkeliin: Kreikka

 1. Sara-ope sanoo:

  Ihanaa, että olette käsitelleet Kreikan historiaa noin monipuolisesti 🙂 Se on tärkeä osa Kreikkaa ja on hyvä, että olette huomioineet asian.
  Jäin miettimään, onko Kreikka pinta-alataan 94. suurin vai pienin? Lukekaa vielä työnne läpi ja korjatkaa pienet virheet (esim. ”Kreikassa asiat periaattessa asiat hoitaa…). Suomi, Viro ja Espanja ovat maita, joten ne kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Sen sijaan sana ’kreikkalaisia’ viittaa maan asukkaisiin ja kirjoitetaan siksi pienellä alkukirjaimella.
  Haluaisin vielä tietää hieman lisää Kreikan kasvillisuudesta ja ilmastosta. Lisätkää työhönne myös tekijät.

 2. Ranska sanoo:

  Oli kyllä aika paljon tekstiä se oli tosi hienoa.
  Antiikin Kreikka osio oli todella mielenkiintoinen!

 3. Espanja sanoo:

  Aika paljon textiä yhessä kappaleessa mutta me saatiin tosi paljon tietoo Kreikasta! Oispa vaa saatu lukee tää enne koetta!

 4. Bulgaria sanoo:

  Hyvin kirjoitettu. Olisi kiva päästä sinne joskus. 🙂

 5. Saksa sanoo:

  Kreikka on mukava maa, teksti oli sopivan pitkä. Olitte löytäneet hienoja kuvia varsinkin lippu oli mahtava.
  Saksa ja Kreikka ovat hyvin erillaiset maat, mutta pidämme molemmista. 🙂

  t. Saksalaiset: Nelly ja Cate

 6. Albania sanoo:

  Valtte:Minne tykkkä historia
  Jutti:Hystoria on jännää!

 7. Iso-Britannia sanoo:

  Hejj! 😀

  Pari kirjoitusvirhettä löysimme. Kaksoispisteitä ei olisi tarvinnut, vaan sen olisi voinut laittaa ilmankin. Kerroitte kaikista asioista kattavasti. ^-^

  Kreetalta oli ihana kuva ❤ Pidimme koko tekstistä.

  Meidän maassamme on myös pääkaupunki :DD

 8. Slovakia sanoo:

  Hienoa! Opin paljon kreikasta esim: pinta-ala on 131 957 km.
  Tai opin paljon on asukasluku, ja presidentti on Karolos Papulias.
  Maiden nimet kirjoiteteaan isolla alkukirjaimella!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. ranska sanoo:

  bongasin kolme kirjoitusvirhettä. Jos lukisitte juttunne läpi, tosi kattava tietopaketti!

 10. sarata sanoo:

  hei kerikka on mahatava maa

 11. Nimetön sanoo:

  ihanan paljon tietoo, en tiiä mitä oisin tehny jos en ois lukenu näitä esitelmää varten !:)

 12. Nimetön sanoo:

  tosi hyvä ilikehistory

 13. KOLOLOL sanoo:

  LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLLLLLOLLLLLLOLOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOLLL:):):):):):):):):

 14. Paskanen esitelmä sanoo:

  no joo…. hirveen huono. Oon kutos luokalla ja osaan tehä paljon paremman esitelmän!!!
  Kuviaki ois voinu olla enemmän. Huono LÖL

 15. Valittaja sanoo:

  Ihan tyhmää. Olen neljännellä ja osaisin laittaa vähemmän kirjoitusvirheitä! ”Kasvillisuus alue on hasllitsevaa” Kasvillisuusalue on yhdyssana ja hasllitsevaa>hallitsevaa. Myös lauseesta: ”Me haastattelimme Karolos Papouliasta¤ hän on Kreikan presidentti.” on ¤- merkin kohdalta on unohtunut piste ja ”Papuliasta” on kirjoitettu ”Papouliasta”.

  Tarkistakaa seuraavalla kerralla, että kaikki pisteet ovat mukana ja kirjoitusvirheitä on vähemmän!

 16. Nimetön sanoo:

  aaivan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s